Verhoog je omzet door meer zakenreizigers aan te trekken

Zakenlui zijn een interessante doelgroep die je omzet helpen verhogen. Ontdek waarom gasten in pak bij jouw hotel of B&B passen.

Stardekk
Stardekk
26/4/2019

Waarom meer zakenreizigers aantrekken?

Stijging van de bezettingsgraad

Zakenreizigers boeken het hele jaar door reizen, veelal buiten het hoogseizoen. Veel reserveringen van zakenlui leiden dus tot een stijging van de bezettingsgraad in het laagseizoen. Nog meer goed nieuws: De wereldwijde uitgaven voor zakenreizen zullen naar verwachting met 7% stijgen in 2020!

Verhoog je omzet door meer zakenreizigers aan te trekken
"Business-klanten zijn loyaal. Bij zakenreizigers heb je 50% minder kans op annulaties en 60% meer kans dat ze opnieuw bij jou boeken."

Stijging van de average daily rate (ADR)*

Elk type reiziger heeft andere noden en is dus op zoek naar verschillende diensten. Gezinnen hebben andere behoeften dan rugzaktoeristen of senioren. Als je mensen uit het bedrijfsleven wil aantrekken, biedt dan relevante extra diensten aan. Deze extra diensten verhogen niet alleen je average daily rate (ADR), maar vergroten ook de kans dat je business-klanten terugkeren.

*Gemiddelde dagelijkse kamerprijs

Hoe meer zakenreizigers aantrekken?

Bied relevante diensten aan. Om meer zakenlui te overtuigen kun je:

  • een shuttledienst van en naar de luchthaven of het station voorzien;
  • een stress-vrij verblijf garanderen door een speciaal relax-arrangement (inclusief massage, jacuzzi,...) aan te bieden;
  • een ruimte ter beschikking stellen als workspace of meeting room.
Verhoog je omzet door meer zakenreizigers aan te trekken

Heb je al gehoord van bleisure travel? Zakenreizen gecombineerd met ontspanning, het is een trend! Steeds meer professionals reserveren een paar extra dagen om te kunnen genieten van hun verblijf. Vaak brengen ze zelfs hun gezin mee!

Overtuig zakenreizigers met een speciaal business tarief! Bied bedrijven een kortingscode aan die ze kunnen gebruiken bij het volgende verblijf.

  • In Cubilis kun je een kortingscode aanmaken voor elk kamertype.
  • Via het extranet van je boekingssites kun je foto's toevoegen van relevante faciliteiten en de mogelijkheid tot een speciaal business tarief vermelden in de beschrijving van je accommodatie.

Also read

Nieuwe mijlpaal: Stardekk wordt deel van Lighthouse!

Hoe je Booking Engine optimaliseren voor de feestdagen?

Kerstvakantie op locatie of toch liever thuis? 3 boekingtrends voor België en Nederland!