Revenue Management: Een boeiend gesprek met RevControl!

Het zijn nog steeds onzekere tijden voor logies-uitbaters. Hoewel de cijfers aantonen dat er terug heel wat mensen het aan durven te reizen, blijft het oppassen geblazen. Hoe haal je het onderste uit de kan bij de gasten die je wél kunt verwelkomen in jouw hotel? Revenue management biedt de oplossing! We hielden een leerrijk gesprek met Edwin Leenheer, Operations Director bij RevControl.

Stardekk
Stardekk
30/7/2020

Wat is revenue management?

In het kort: Revenue management is ervoor zorgen dat je iedere dag een optimale omzet uit je beschikbare hotelkamers haalt.

Wordt revenue management frequent gebruikt in de hospitality sector?

Dit hangt af van sectie tot sectie in de hotelwereld. De grotere, internationale ketens zijn al veel verder gevorderd wat geautomatiseerd revenue management betreft. Bij de kleinere ketens en de individuele hotels is revenue management nog niet zo ver gevorderd. Het wisselt ook zeker van land tot land.

Hoe is revenue management geëvolueerd?

Als je bijvoorbeeld kijkt naar de industrie waar revenue management eigenlijk geboren is, de airlines, daar is het al een tijdje gemeengoed. In die sector heeft de consument het al volledig geaccepteerd dat iedere stoel in het vliegtuig voor een andere prijs verkocht wordt. Dit was een aantal jaar geleden bij de hotels nog niet het geval, maar het begint nu ook wel door te dringen bij de consument, dat het wél zo kan.

"Het is voor elk hotel interessant om aan revenue management te doen."

Edwin Leenheer, RevControl

Wat zijn de voordelen van revenue management?

De prijzen zijn via internet voor een heel jaar vooruit zichtbaar. Je moet als hotel gewoon zorgen dat je altijd goed geprijsd bent. Anders doe je jezelf tekort omdat er te goedkoop gereserveerd kan worden, ofwel doe je jezelf tekort omdat je te duur geprijsd bent en daardoor te weinig reserveringen krijgt. 365 dagen analyseren elke dag dat kan een hotelmanager niet, hij heeft daar de tijd niet voor. Een revenue management systeem neemt dat deel uit handen, zodat je altijd correct geprijsd bent.

Starten met revenue management?

Wil je starten met revenue management en zoek je een RMS (revenue management systeem)?

Ontdek hier de partners waarmee Stardekk Channel Manager koppelt.

Also read

Nieuwe mijlpaal: Stardekk wordt deel van Lighthouse!

Hoe je Booking Engine optimaliseren voor de feestdagen?

Kerstvakantie op locatie of toch liever thuis? 3 boekingtrends voor België en Nederland!