Pakketreizen: een nieuwe trend

Wil je graag een nieuw marktsegment aantrekken en zo meer boekingen genereren? Heb je al gehoord van pakketreizen? Verschillende spelers bevinden zich in de packaged travel market. Door in te spelen op deze markt kun je als hotel of B&B je avarage daily rate (ADR) verhogen. Maar hoe doe je dat juist? Ontdek meer in dit artikel!

Stardekk
Stardekk
8/9/2021

Ontdek pakketreizen

Pakket... wat?  Pakketreizen staat voor het bundelen van reisproducten en deze te verkopen als één gecombineerd product, een pakketreis of rondreis genoemd. Het pakket bestaat dan uit een combinatie van overnachtingen, voeding, transport en activiteiten. Een consument (of reisagent) boekt het pakket meestal in één enkele transactie. Er zijn verschillende soorten pakketten, evenals verschillende soorten bedrijven die deze pakketten samenstellen.

"Naarmate de distributie en de verkoop van vrijetijdsreizen verder evolueren, zullen ook pakketreizen dat blijven doen."

Douglas Quinby, Analist bij Phocuswright

Soorten pakketreizen

Wanneer er over pakketreizen gesproken wordt, worden er steeds verschillende termen gehanteerd. Dit kan soms voor verwarring zorgen. Wij zetten de drie belangrijkste termen, pakketreizen, FIT reizen en groepsreizen, voor jou op een rijtje!

  • Een pakket, of vakantiepakket, kan het volgende omvatten: vlucht, accommodatie, huurauto of transfer, dagtochten of activiteiten, maaltijden en reisverzekering.
  • FIT was oorspronkelijk een afkorting van "foreign independent travel", of vrijetijdsreizen in het buitenland zonder begeleiding of vaste pakketstructuur. Vandaag wordt FIT meer algemeen aangeduid als "flexibele onafhankelijke reizen" - de componenten van de reisroute kunnen misschien op een pakket lijken, maar de reisroute wordt op maat van de reiziger samengesteld.
  • Groepsreizen omvatten pakketten en aangepaste FIT's voor groepen vrijetijdsreizigers. Over het algemeen geldt "groep" voor een minimum van negen of 10 reizigers; deze definitie is echter ook flexibel en varieert sterk per reisindustriesector en zelfs per aanbieder.
Pakketreizen: een nieuwe trend

Ken je G2 Travel al?

G2 Travel is een dynamische en servicegerichte touroperator die zich focust op het organiseren van FIT- en groepsreizen over de hele wereld. G2 Travel heeft een diepgaande kennis van de bestemmingen die ze bedienen en streeft naar sterke partnerships met hun klanten en leveranciers. Daardoor kunnen ze naadloze reispakketten aanbieden.

G2 Travel richt zich op zowel business als leisure klanten en tracht oplossingen te bieden in samenwerking met hun rechtstreeks gecontracteerde hotelpartners. Dit doen ze door sterke relaties op te richten met zowel grotere hotelketens als onafhankelijke hotels. Meer dan 5500 hotels in Europa en Noord-Amerika zijn zorgvuldig onderzocht en individueel gecontracteerd, specifiek om aan de behoeften van hun klanten te voldoen.

Pakketreizen: een nieuwe piste om meer boekingen te krijgen

Het kan als hotelier zeer interessant zijn om samen te werken met een touroperator, aangezien deze je eigen directe verkoop kan aanvullen. Door in te zetten op een B2B strategie zal het mogelijk zijn om zowel business als leisure gasten aan te trekken en dit in groep- of FIT-vorm.

Wil je samenwerken met G2 Travel? Dat kan! Wij hebben even de 3 voornaamste redenen opgelijst waarom deze partner een goede keuze is:

Pakketreizen: een nieuwe trend
  • G2 Travel richt zich tot een geselecteerd aantal hotels waardoor ze hun marketinginspanningen en volume hier volledig op kunnen focussen.
  • Door lokale commerciële teams te vormen, kan G2 Travel nauw samenwerken met haar partnerhotels en zo samen groei realiseren.
  • G2 Travel koppelt eenvoudig met Cubilis Channel Manager en beschikt zelf over ondersteunende technologische oplossingen waarmee je als hotel snel en eenvoudig je tarieven en beschikbaarheid kan bijwerken. Daarnaast kun je promoties creëren om verkoop in lage periodes te stimuleren.

Aan de slag!

Ben je geïnteresseerd om de package travel market te ontdekken? Bekijk zeker onze Marketplace. Onze Cubilis Channel Manager koppelt naadloos met G2 Travel.

Ben je nog geen Stardekk klant en wil je de voordelen ontdekken van het werken met een channel manager waarop je via een centraal platform je bezetting doorheen verschillende partners kunt regelen, waaronder eventueel G2 Travel? Vraag dan nu je gratis proefversie aan.

Also read

Nieuwe mijlpaal: Stardekk wordt deel van Lighthouse!

Hoe je Booking Engine optimaliseren voor de feestdagen?

Kerstvakantie op locatie of toch liever thuis? 3 boekingtrends voor België en Nederland!