Hoe trek ik meer lokale gasten aan?

2020 was het jaar waarin iedereen de vakantie in eigen land terug ontdekte en dus ook een goed jaar voor het lokaal toerisme. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 75% van de Belgen en Nederlanders vorig jaar in eigen land op vakantie ging en ook voor zomer 2021 verwachten we gelijkaardige cijfers.

Stardekk
Stardekk
20/5/2021

Met de zomer voor de deur geven we alvast enkele tips om met jouw hotel, B&B of vakantiewoning zeker in de kijker te lopen van de lokale toeristen.

#tip1: Promoot jouw accommodatie op lokale boekingskanalen

Naast je commissievrije reserveringen via je eigen website, zijn de reserveringen via externe online boekingskanalen ook heel belangrijk voor je rendement. Denk hier niet alleen aan de grote spelers zoals een booking.com of Airbnb, maar kies ook bewust voor meer lokale partijen.

In Vlaanderen is bijvoorbeeld de website Logeren in Vlaanderen Vakantieland momenteel enorm populair. Zeker nu ook het legendarische programma Vlaanderen Vakantieland terug op antenne is en kijkers wekelijks verrast worden met vakantietips in eigen land. In Nederland heb je voordeeluitjes.nl waarop reizigers terecht kunnen voor aantrekkelijke arrangementen.

Zorg dat je hotel niet alleen aanwezig is op deze websites, maar dat reizigers daar ook meteen je prijzen en beschikbaarheden kunnen checken en dus ook meteen kunnen reserveren.

Hoe trek ik meer lokale gasten aan?

#tip2: Zorg voor een goede prijsstrategie

Tijdens de coronacrisis hanteerde je misschien een lager tarief omdat je sommige services niet aanbood, denk maar aan dineren in het restaurant, wellness.... Nu al deze zaken terug mogen, mag de prijs uiteraard terug stijgen maar communiceer hierover openlijk naar je gasten.

Deze prijsstijgingen zullen de boekingen niet afremmen, integendeel. Reizigers staan te popelen om weer op reis te gaan en zijn bereid om hiervoor een correcte prijs te betalen. Zeker als de kwaliteit van de geboden diensten en producten goed zit.

Denk ook na over korting voor langere verblijven. Waar het eigen land misschien vroeger voor velen een bestemming was voor een weekendje weg, is het nu the place to be voor een vakantie van een week of meer. Met aantrekkelijke reducties zoals bv 5+2 of 6+1 speel je daar handig op in.

#tip3: Zorg voor aantrekkelijke arrangementen

Reizigers willen ook opnieuw totaalbelevingen na zoveel maanden in hun kot. Speel daar handig op in door leuke arrangementen samen te stellen met niet alleen de overnachting, maar ook een diner of een bezoek aan een lokale attractie.

Zet ook via je website en je sociale media goed in de verf wat er allemaal in de streek te beleven valt, zodat jouw gasten op voorhand al hun vakantieplannen kunnen uitstippelen.

Hoe trek ik meer lokale gasten aan?

#tip 4: Vergeet je directe boekingen niet

Uit onderzoek blijkt dat directe boekingen een opmars gekend hebben tijdens de coronacrisis. Reizigers boekten liever direct bij de hotelier, dan via een OTA. Een goede zaak voor jou want directe boekingen zijn immers commissievrij en erg belangrijk voor jouw rendement.

Het is dan ook cruciaal dat mensen op jouw website meteen de juiste weg vinden om hun verblijf rechtstreeks bij jou te reserveren. Dit kan door volgende zaken die onze booking engine aanbiedt:

Vraag je free trial aan en trek ook meer lokale gasten aan.

Also read

Nieuwe mijlpaal: Stardekk wordt deel van Lighthouse!

Hoe je Booking Engine optimaliseren voor de feestdagen?

Kerstvakantie op locatie of toch liever thuis? 3 boekingtrends voor België en Nederland!