Maxxton en Stardekk bundelen krachten in de wereldwijde markt van hospitality SaaSoplossingen

Maxxton en Stardekk, beide reeds jaren vooraanstaande spelers in hospitality software, bundelen de krachten met als doel een Europese leider te worden. De nieuwe groep beoogt alle hoofdsegmenten te bedienen: vakantieparken, vakantiewoningen, aparthotels, restaurants, B&B’s en hotels. Hoofdaandeelhouder Fortino Capital en het management team beschouwen deze fusie als een belangrijke stap in de richting van internationale uitbreiding.

Stardekk
Stardekk
19/11/2020

Complementaire productpakketten

Maxxton is een toonaangevende all-in-one software-oplossing voor vakantie en korte termijn verhuurmanagers, berustend op meer dan 20 jaar ervaring. De groep is uitgegroeid tot een internationale organisatie met klanten over heel de wereld, van Europa tot Hawaii. Maxxton is een vertrouwde partner voor grotere bedrijven in de vrijetijdsindustrie, waaronder Roompot, EuroParcs, Siblu en Castle Hospitality Group. Maxxton’s property management software ondersteunt alle dagelijkse bedrijfsactiviteiten, van operationeel management en reservaties tot financiële verrekeningen.

Maxxton en Stardekk bundelen krachten in de wereldwijde markt van hospitality SaaSoplossingen

Stardekk biedt cloudgebaseerde reservatie- en managementsystemen, op maat van kleine en middelgrote hotels, restaurants en B&B’s. Voortbouwend op een groeiende ervaring sinds 1999, speelt Stardekk met haar kernproduct Cubilis een bedrijfskritische rol in de distributiestrategie van onafhankelijke hotels via online reisagentschappen.

Jean-Pierre Mampaey, oprichter van Maxxton en CEO van de groep, gelooft sterk in de fusie. ‘Stardekk en Maxxton verwachten tegen 2021 meer dan 5 miljoen reservaties te beheren. De missie van de groep is om de Europese leider in hospitality cloud oplossingen te zijn en te blijven, door autonome groei te combineren met gerichte add-on overnames. Om deze Europese uitbreiding te doen slagen, zal de focus liggen op integratie van de cloud-oplossingen en op de verkoopactiviteiten binnen de groep.’

‘Vanwege onze gelijkaardige visie en waarden zoals professionaliteit, betrouwbaarheid, kwaliteit en klantgerichtheid, geloven wij dat deze fusie voor alle partijen een goede zet is. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking’, aldus Vincent Goemaere, oprichter en CEO van Stardekk.

De nieuwe groep zal alle hoofdsegmenten bedienen (vakantieparken, vakantiewoningen, aparthotels, restaurants, B&B’s en hotels). Zowel in de Benelux als wereldwijd zijn meer dan 200 mensen tewerkgesteld door de groep.

Groeimogelijkheden

De wereldwijde markt van hospitality software biedt aanzienlijke mogelijkheden voor cloudgebaseerde softwareleveranciers. Ondanks de recente negatieve impact van Covid-19 op toerisme wereldwijd, vervult de pandemie op lange termijn ook een rol van katalysator voor digitalisering en van promotor van binnenlands toerisme.

Fortino Capital zal het management blijven ondersteunen in hun ‘buy & build’ strategie. De gefragmenteerde markt van hospitality software biedt beduidende opportuniteiten, en de groep heeft de ambitie om de rol van consolidator op te nemen.

Over de partners

Stardekk

Stardekk, een Belgisch bedrijf, biedt een complementaire set van bekroonde SaaSoplossingen voor de hospitality sector (hotel software, channel manager, reserveringsmodule,  internetstrategie). Meer dan 3.500 hotelaccommodaties in 50 landen vertrouwen op het softwarepakket van Stardekk om hun reservaties te beheren. Stardekk is de IT-partner bij uitstek voor grote spelers in de industrie, zoals Booking.com, Expedia, Google en AirBnB.

Voor meer informatie, raadpleeg Stardekk.com

Maxxton en Stardekk bundelen krachten in de wereldwijde markt van hospitality SaaSoplossingen

Maxxton

Maxxton, deel van de Maxxton Group, is de vooraanstaande leverancier van property management software voor de verhuurmarkt in gastvrijheid en accommodatie. Sinds haar ontstaan in 1998 in Nederland, is het bedrijf uitgegroeid tot een multinationale organisatie met klanten actief in vakantieverhuur, aparthotels, vakantieparken en campings, verspreid over de wereld. De software as a service oplossingen van Maxxton zijn gebouwd om het reservatieproces voor verhuurmanagers te vereenvoudigen.

Voor meer informatie, raadpleeg Maxxton.com

Maxxton en Stardekk bundelen krachten in de wereldwijde markt van hospitality SaaSoplossingen

Fortino Capital

Fortino Capital Partners is een Europese investeerder in software, met een growth private equity fonds van €240m en twee venture capital fondsen. Fortino Capital heeft kantoren in Antwerpen en Amsterdam, en een portfolio dat onder andere MobileXpense, Efficy CRM, Odin Groep, Tenzinger, Maxxton, Teamleader, BuyBay, Oqton en iObeya omvat.

Voor meer informatie, raadpleeg Fortinocapital.com

Maxxton en Stardekk bundelen krachten in de wereldwijde markt van hospitality SaaSoplossingen

ING Belgium


ING Belgium, vertrekkend minderheidsaandeelhouder van Stardekk, bedankt Vincent en zijn team voor de succesvolle samenwerking van de afgelopen 4 jaar en verwelkomt Maxxton en Fortino Capital als complementaire partners voor de toekomst.

Also read

Nieuwe mijlpaal: Stardekk wordt deel van Lighthouse!

Hoe je Booking Engine optimaliseren voor de feestdagen?

Kerstvakantie op locatie of toch liever thuis? 3 boekingtrends voor België en Nederland!