Interview: HomeAway over de belangrijkste vacation rental trends

De vacation rental industry is de laatste jaren snel geëvolueerd, tegenwoordig maken vakantiewoningen een groot deel uit van de reisindustrie. Om de uitdaging aan te gaan en zich te onderscheiden van andere verhuurders, ben je als eigenaar van een vakantiewoning maar beter op de hoogte van de nieuwste trends.

Stardekk
Stardekk
27/9/2019

We hielden een gesprek met Robert Jackson, Senior Program Lead bij HomeAway, een wereldwijd boekingsplatform voor vakantiewoningen, met meer dan 2 miljoen online accommodaties in 190 landen. Ontdek enkele belangrijke trends in de sector, het zal je helpen om de concurrentie aan te gaan!

Interview: HomeAway over de belangrijkste vacation rental trends

Wat zijn de 2 meest dominante trends die u momenteel ziet in de vacation rental industry?

Automatisering. Processen worden steeds minder handmatig en worden naadloos geïntegreerd dankzij het gebruik van smartphones en laptops… (het ontvangen van boekingen, het ontgrendelen van deuren, het aandoen van lichten en het aanzetten van muziek, het weten wanneer de koelkast leeg is en het automatisch bestellen van eten). Artificial Intelligence en The Internet of Things, is er en is echt.

Ten tweede, er vindt steeds meer personalisatie plaats. Zo weten online retailers (of het nu gaat om een OTA of Amazon) wat de klant wil en leuk vindt. Ze bieden producten aan op basis van die indicatoren, begeleiden de klant bij het zoeken, de aankoop, het verblijf en zelfs het opnieuw aanspreken van de klant om te blijven en boeken op dezelfde manier.

De vacation rental industry zou naar verwachting tegen 2020 de hotel sector van de troon stoten. Wat denkt u hiervan?

De vacation rental industry is de afgelopen jaren geëxplodeerd en exponentieel gegroeid, en heeft ongetwijfeld een aantal (zowel vrijetijd- als bedrijf) markten gewonnen die voorheen in hotels zouden hebben verbleven. Dat gezegd hebbende, de markt wordt steeds groter en we zullen meer Chinezen en Indiërs zien, met een groot besteedbaar inkomen. De markt van vakantiewoningen is dus zeker groot genoeg om zaken in te doen.

Op welke manier onderscheidt HomeAway zich van andere boekingsplatformen?

Wij adverteren altijd huizen, in plaats van individuele kamers, en zijn traditioneel gericht op gezinnen. Onze klanten blijven meestal langer en boeken meer van tevoren, met de VS als onze nummer één bronmarkt.

"Artificial intelligence and The Internet of Things is here and is real."

Robert Jackson - HomeAway

Welke technische oplossing of tool is onmisbaar voor de eigenaren van vakantieverblijven?

Channel Management. Het is van cruciaal belang om tarieven en inventaris te verspreiden naar verschillende OTA's, en om boekingen terug te ontvangen, terwijl overboekingen worden voorkomen. Daarnaast vragen gasten ook om snelle Wifi tijdens hun verblijf. Professionele vastgoedbeheerders willen de agenda's van de schoonmakers beheren, willen misschien wel kijken naar zelfopenende deuren in de toekomst, en misschien zelfs naar geluidsdetecterende apps die kunnen waarschuwen voor een ongeautoriseerd huisfeest!

Also read

Nieuwe mijlpaal: Stardekk wordt deel van Lighthouse!

Hoe je Booking Engine optimaliseren voor de feestdagen?

Kerstvakantie op locatie of toch liever thuis? 3 boekingtrends voor België en Nederland!