Hoe je Booking Engine optimaliseren voor de feestdagen?

Het is bijna Kerstmis! Begin december zagen we een algemene stijging van het aantal boekingen, wat kan wijzen op een groter aantal aankomende last-minute boekingen. Tijd dus om wat extra moeite te doen om die reizigers aan te trekken. Het optimaliseren van je Booking Engine om een aantrekkelijk aanbod en een vlot boekingsproces te bieden is cruciaal. We verzamelden enkele tips voor je!

Stardekk
Stardekk
16/12/2021

#1 - Een Kerstmis-pakket

Stel jezelf de vraag: Waarom zouden reizigers de kerstvakantie in jouw hotel of B&B doorbrengen? Hoe kun je die geweldige vakantie-ervaring creëren waarnaar zij op zoek zijn?

  • Zijn er speciale kerstactiviteiten in de omgeving? Het kan een goed idee zijn om samen te werken met lokale leveranciers om een exclusief all-in-one pakket aan  te bieden.

Bijvoorbeeld: Schenk een gratis kaartje voor de schaatsbaan als ze een kamer voor 2 nachten boeken.

  • Wil je geen derde partijen inschakelen, wees dan creatief en stel een pakket samen op basis van de unique selling points van je accommodatie. Wat maakt jouw hotel of B&B uniek?

Bijvoorbeeld: Is jouw hotel omgeven door natuur? Bied dan een speciaal winter-wandel-pakket aan met een uitgestippelde wandelroute en een warme thermoskan met verse soep om mee te nemen onderweg.

#2 – Een vlotte betaling

Het creëren van een speciaal, feestelijk arrangement is een goed begin om websitebezoekers te overtuigen om bij jou te boeken. In de tweede plaats moet je ervoor zorgen dat die gasten niet gefrustreerd raken tijdens het online boekingsproces en je website halverwege de boeking verlaten.

Een vlotte online betaling is een must, reizigers houden nu eenmaal van het gemak van betalen met hun smartphone. Biedt jouw Booking Engine online betalingsmogelijkheden? Zo niet, koppel dan zo snel mogelijk met een betaalprovider (PSP)! Het lost niet alleen de verwachtingen van je gasten in, het verzekert ook voor een betalingsgarantie in geval van no-shows.

Lees alles over online betalingen in ons recent artikel.

#3 – Feestelijke beelden die inspireren

Foto's op jouw website maken je gasten enthousiast. Ze kijken uit naar hun verblijf en krijgen graag een indruk van jouw hotel. Zorg ervoor dat je in gedachten houdt wat gasten verwachten te ervaren tijdens deze feestdagen. Laat jouw gezellige kamers zien en creëer die kerst vibes!

Foto's op je website (en Booking Engine) zijn ook goed voor SEO. Door foto's toe te voegen kun je meer laten zien over je diensten en producten. Het is ook aan te raden om je foto's regelmatig te updaten, om bezoekers te voorzien van de laatste nieuwtjes.

Tip: Vergeet niet om je afbeeldingen te voorzien van bestandsnamen, bijschriften en alt-teksten!

"Begin december zagen we een algemene toename van het aantal boekingen, wat kan wijzen op een groter aantal aankomende last-minute boekingen."

Stardekk

#4 – Een aanbod dat je niet kan weigeren

Last but not least: zorg voor een goede prijszetting! De prijs is immers nog steeds de meest doorslaggevende factor bij het boeken van een overnachting.

In ons vorige data-artikel onderstreepten we reeds de mogelijke stijging van last-minute boekingen eind december. Maar hoe trek je die last-minute beslissers aan? Een kortingscode voor Kerstmis kan het ideale compromis zijn voor jou en de reiziger. De gast heeft een goede last-minute deal gemaakt en jij hebt uiteindelijk een hoge bezettingsgraad! Een win-win voor beide partijen.

Onze Booking Engine uitproberen?

Benieuwd naar onze Booking Engine? Vraag nu jouw gratis versie aan en profiteer van onze eindejaarspromotie.

Also read

Nieuwe mijlpaal: Stardekk wordt deel van Lighthouse!

Hoe je Booking Engine optimaliseren voor de feestdagen?

Kerstvakantie op locatie of toch liever thuis? 3 boekingtrends voor België en Nederland!