Bleisure reizen: Een post corona trend

"Business or pleasure?" Deze zin heb je vast wel eens gehoord in een hotelscène van een film of serie. Gedaan ermee! De trend bleisure maakt na corona een opmars. Bleisure (business & leisure) vermengt zakelijk reizen met vrije tijd en zorgt voor een nieuwe reisbeleving. Wat betekent het juist en hoe speel je er als hotelier op in?

Stardekk
Stardekk
26/8/2021

Wat is bleisure?

Millennials maken een steeds groter deel uit van de werkende bevolking en dit brengt nieuwe reistrends met zich mee. Een betere balans tussen werk en privé? Dat kan dankzij bleisure reizen. Bleisure wil zeggen dat business reizigers hun zakenreis aanvullen met vrijetijdsactiviteiten. Het gaat hier dan niet over het verkennen van de stad na een werkdag, maar wel over het boeken van een aantal extra dagen om zo het onaangename aan het aangename te koppelen. Als je nu toch al naar een mooie bestemming gaat, waarom dan niet even de tijd nemen om te genieten?

"Bleisure zal blijven groeien."

Norm Rose, senior technology en corporate travel analist bij Phocuswright

Wat zijn de voordelen van bleisure?

  • Voor hotels en B&B’s betekent de opkomst van de bleisure-toerist dat bezoekers bereid zijn langer te blijven en meer geld uit te geven tijdens hun zakelijke reizen.
  • Veel business-klanten keren herhaaldelijk terug naar dezelfde locatie. Bij zakenreizigers heb je 50% minder kans op annulaties en 60% meer kans dat ze opnieuw bij jou boeken. Met dit in het achterhoofd vormen bleisure-reizigers een aantrekkelijke doelgroep.
  • Daarnaast biedt bleisure de mogelijkheid om op reis te gaan met een metgezel, de kamer is vaak al betaald door het bedrijf en de werknemer kan dan iemand meevragen om samen bij te boeken. Dit verhoogt het aantal gasten in je hotel.

Bleisure – boom na pandemic

Nu het dieptepunt van de gezondheidscrisis voorbij lijkt te zijn, hebben twee trends – een flexibele werkomgeving en een vernieuwde interesse in reizen – ervoor gezorgd dat bleisure reizen de hoogte in gaan. Hotelgroepen richten zich nu op vrijetijdsbesteding en all-inclusive arrangementen om aan de nieuwe verwachtingen van reizigers te voldoen.

“Bleisure zal blijven groeien,” zegt Norm Rose, senior technology en corporate travel analist bij Phocuswright. Werknemers reizen niet meer alleen naar plaatsen waar klanten gevestigd zijn, maar ook naar plaatsen waar ze altijd al hebben willen werken of wat tijd willen doorbrengen. Dit is een nieuwe trend die zal blijven.

Hoe kun je bleisure gasten aantrekken?

Het kan dus wel interessant zijn om zakenreizigers aan te trekken, maar hoe doe je dit juist? Wij hebben de drie belangrijkste tips op een rijtje gezet.

#1: Zet in op technologie

93% procent van de zakenreizigers geeft de voorkeur aan hotels die gebruik maken van technologie. In eerste instantie gaat het hier dan om een sterke en betrouwbare WiFi connectie en om werkruimtes met de nodige snufjes (groot scherm voor presentaties, voldoende stopcontacten, internetkabels, …). Daarnaast is er een stijgende vraag naar IoT tools in hotelkamers en het gebruik van apps voor een eenvoudige check-in en check out.

* IoT: Internet of things is het netwerk van fysieke voorwerpen die zijn uitgerust met sensoren, software en andere technologieën die worden gebruikt om via het internet verbinding te maken en gegevens uit te wisselen met andere apparaten en systemen.

#2: Werk samen met de juiste distributiekanalen

Vervolgens moet je nadenken over hoe je de zakelijke reizigers het beste kan bereiken. Sommige distributiekanalen zetten specifiek in op zakelijk reizen. Ken je HRS, Powernapp, Hotel DE, G2 Travel en Worldmeetings al? Werken met zakelijke OTA’s kan een manier zijn om het aantal bleisuregasten te vergroten. Dit aangezien deze reisagenten gespecialiseerd zijn in het regelen van zakenreizen en het plannen van bedrijfsevenementen voor hun klanten.

Bleisure reizen: Een post corona trend

#3: Zorg voor de juiste promotie

Er zijn verschillende manieren om bleisure reizen te promoten:

  • Promoot bleisure reizen op je website en socials. Toon de verschillende voorzieningen die je hebt voor zakelijke gasten. Bied eventueel kortingen aan op extra nachten voor zakenreizigers of bied bepaalde extra’s zoals een gratis pas voor het openbaar vervoer.
  • Werk met arrangementen. Met de Cubilis Booking Engine kun je verschillende arrangementen promoten. Dit geeft je de kans een arrangement op te stellen dat het zakelijke samenbrengt met extra vrijetijdsactiviteiten. Denk hierbij aan een pakket waarbij je de zakelijke gasten de mogelijkheid geeft om naast hun vijf werkdagen een gastronomisch of sportief weekend arrangement toe te voegen.
  • Promoot je omgeving. Bleisuregasten kiezen vaak een omgeving waar er veel te doen is. Vestig daarom op je website de aandacht naar wat de omgeving te bieden heeft.

Let's do this!

Via onze Cubilis Channel Manager kun je koppelen met de juiste businesspartners en zo meer bleisure boekingen binnenhalen. Ben je overtuigd om aan de slag te gaan en je voor te bereiden op bleisure reizen?  Gebruik dan onderstaand formulier om je gratis proefversie aan te vragen.  

Beschik je reeds over de Cubilis Channel Manager en wens je met businesspartners te koppelen? Bekijk dan zeker onze Marketplace!

Also read

Nieuwe mijlpaal: Stardekk wordt deel van Lighthouse!

Hoe je Booking Engine optimaliseren voor de feestdagen?

Kerstvakantie op locatie of toch liever thuis? 3 boekingtrends voor België en Nederland!